A 2012-es dallasi WBC képekben

A képes összeállítás 7 pontjában
a 2012. márciusában, Dallasban megrendezett World Balloon
Convention (WBC) kapcsán szeretném bemutatni azt a sok-sok üzleti (és személyes) előnyt és lehetőséget, amit akkor kapsz, ha elmész egy külföldi Qualatex Eventre.

2014-ben Denverben (Colorado, USA) kerül újra megrendezésre a WBC. Remélem találkozunk!


wbc
1. Versenyezhetsz!
Miért jó versenyeken indulni? Fantasztikus érzés a versenyek hangulata, és
felbecsülhetetlen kincs a többi versenyző tudását, technikáit, stílusát testközelből látni, megismerni. Több tanórával felér :)

A versenyek típusai:

A.) Óriás szobor verseny - itt csapatok indulnak, és két napon keresztül építik a többezer lufiból álló szobrukat. Idén az első és a második helyet is japán csapat nyerte.
A második helyezett angyalka (és az arc kidolgozása) mindenki nagy kedvence volt!

Dallas-2012-WBC

B.) Közepes szobor verseny - itt a győztes példáján keresztül szeretném
bemutatni azt, hogy milyen sok technikát lehet alkalmazni egy-egy munka elkészítése során. Talán nem is kell mondanom, hogy a győztes versenyző itt is japán volt!

Dallas-2012-WBC

C.) Oszlop verseny - a tavalyelőtt is első helyezést elért olasz Enza Mondello legyőzhetetlen, részletgazdag és bűbájos, mesebeli oszlopa idén is az Év designere címhez segítette.
De ezen kívül is sok szép és különleges megoldású oszlop készült, mint pl. Németh Andi arany érmes fólialufi-virággal díszített pink-ezüst-fekete lánybúcsú témájú oszlopa, vagy ez a lila-narancssárga, szintén fólia tapers-ekből készített oszlop.

Dallas-2012-WBC

D.) Kiszállítási csokor - Kiszállítási figura - Asztali dísz versenyek: lehetetlen a közel száz versenymunkát bemutatni, így Zsolt maciját, Andi smile-s "Jobbulást" csokrát és még néhány másik, érdekesebb versenymunka részletet emelném ki:

Dallas-2012-WBC

E.) 12 perces figura - ez a versenyszám azt jelenti, hogy 12 perc alatt, hozott anyagból
kell elkészíteni a versenyfigurádat, amelyet aztán egy zsűri értékel. Mindig az egyik party előtt rendezik meg, és mindig nagyon nagy érdeklődés övezi. Most is több százan szurkoltak a résztvevőknek.
Zsolt a katicával indult, Niko Fric a fekete-fehér nyulat csinálta, Alessandro Olaszországból (aki mellett a felesége áll, mindketten a "Cirkusz" partira beöltözve) szintén nyulat készített...
A legutolsó figura sokaknál kiverte a biztosítékot, de ugyanennyien gondolták, hogy ez is egy téma, miért ne?

Dallas-2012-WBC

F.) Lufiruha verseny - azt gondoltam volna, hogy a japánok és a gyönyörű kimonóik mellett lehetetlen "labdába rúgni", de az amerikai televízió és a díjátadó gála rám cáfolt.
A TV-sek mégis Zsolt tengerész stílusú ruháját és Niko Fric fekete-fehér alkotását választották ki az interjúhoz és az esti híradóhoz!

Dallas-2012-WBC

G.) Kalap verseny - idén először lufi-kalap versenyt is rendeztek,
és jó néhány lélegzetelállító alkotás született. Érdemes megnézni az apró részleteket és a kidolgozottságot. Zsolt a békás kalappal indult és nyert bronz érmet :)

Dallas-2012-WBC

2. Vizsgázhatsz!
Ha még nincs meg a CBA (Certified Balloon Art) vizsgád, ezeken a nemzetközi rendezvényeken mindig van lehetőség letenni.
Természetesen Magyarországon is szervezünk vizsgákat, legközelebb 2012. október elején, de azért az jól hangzik, hogyha valaki Amerikában vagy Amszterdamban vizsgázik le. :)

Dallas-2012-WBC

Dallasban ötvenen vizsgáztak, és negyvenen szerezték meg a nemzetközi vizsgabizonyítványt. Szerencsésnek érzem magam, amiért abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy a Pioneer mindössze két disztribútorát (egy amerikai nagykereskedőt és engem) kért fel a saját személyzete mellett vizsgáztatni, és így Sue Bowler párjaként elsősorban európai dekoratőröket (Belgium, Svájc, Anglia stb.) vizsgáztathattam, és nemcsak a szóbeli vizsgáztatáson, de a vizsgára elkészített
kompozíciók pontozásában is részt vehettem. Rengeteget tanultam Sue mellett és Sue-nak segítve!

3. A világ legjobb oktatóitól tanulhatsz!
A WBC-n például több mint 25 oktató tanított a világ minden tájáról.
Mind a dekoratőrök, mind a kiskereskedők, mint a twisterek megtalálták a számukra legmegfelelőbb témát, oktatót, és iszonyatos mennyiségű tudással térhettek haza.

Dallas-2012-WBC

Az órák között volt kezdő, középhaladó és haladó, illetve hands-on óra is, amely azt jelenti, hogy gyakorlati résszel egybekötött óra, Te is csinálhatod, amit a tanár csinál.

Az órák 11 különböző teremben, egymással párhuzamosan, három napon keresztül folytak!

Az órák mindegyike hihetetlen inspiráció és energia bomba... feltöltheted az "elemeidet" és az ötlettáradat az elkövetkezendő esztendőre!

4. Partizhatsz!
Buliból itt sem volt hiány... Mindig nagyon érdekes partitémák vannak, idén a WBC-n az egyik partitéma a cirkusz volt.

A legjobb jelmezeket díjazták, mind egyéni, mind team kategóriában. Fantasztikus tex-mex vacsora, édességek, fagyi, vattacukor és tánc hajnalig.

Dallas-2012-WBC

A Díjátadó Gálavacsora dekorációja - és a megjelenés is - mint mindig, nagyon elegáns volt, maga a partitéma is a "Művészet eleganciája" nevet kapta.
Idén az ezüst színt választották, és tapers-ökkel, star-point-okkal díszítették a termet,
s a megszokott effektek (léggömbrobbantás, léggömbeső) sem maradhattak el.

Dallas-2012-WBC

Minden évben lehetőség van a designerekkel együtt dolgozni, és részt venni
a teremdekorációban és az asztali díszek elkészítésében, idén is sok delegált segédkezett a közel ezer fős gálavacsorát feldíszíteni.

Mondanom sem kell, hogy ebből a közös munkából is nagyon sokat lehet tanulni!

5. Barátságokat köthetsz!
Személyesen megismerheted azokat, akikkel eddig csak a Facebook-on tartottad a kapcsolatot, találkozhatsz azokkal, akiket évek óta nem láttál, és remek alkalom ez a tapasztalatcserére is.
Az sem utolsó szempont, hogy aziparág nagyágyúival is találkozhatsz, és gyűjthetsz be értékes fotókat velük, ahogy ezt Zsolt is tette:

Dallas-2012-WBC

6. Kipróbálhatsz egy csomó mindent!
Itt most szakmai dolgokra gondolok :). Pl. volt két éjszaka, amikor Robbie Furmannal
jammingelt (tekert) mindenki. Az asztalokra ki volt rakva ezer féle Qualatex modellező és forma lufi, mindenki azt tekert, amit akart, a színpadon jobbnál jobb tanárok váltották egymást és kápráztatták el a delegáltakat. Rögtönzött versenyek is voltak, DVD-ket és más ajándékokat lehetett nyerni.

Az asztaloknál (standoknál) is tanárok mutatták be a tudásukat és az iparág gépeit, berendezéseit work-shop jelleggel.

Dallas-2012-WBC

Ezen a két éjszakán is nagyon jól szórakoztunk úgy, hogy mellette egy csomó mindent tanultunk: a résztvevők egymásnak mutogatják az ötleteiket, tudásukat. Zsolt pl. a MillenniumJam-es sünijével (egyetlen 260Q lufis figura!) ejtette ámulatba a körülötte állókat, és nyert díjakat.
Dallas-2012-WBC
7. És nem utolsósorban: eljuthatsz a Qualatex Lufigyárba!
Több turnusban indítottak buszokat a lufigyárba, ahol - természetesen egy titoktartási
nyilatkozat aláírása után, és minden fényképezőgépünket, mobiltelefonunkat leadva - megnézhettük
a teljes gyártási folyamatot.

Dallas-2012-WBC

Ez a gyárlátogatás nyilván akkor adatik meg, ha Texasban van a rendezvény, de mindenesetre fantasztikus élmény volt a Dallasban töltött minden nap éjjele és nappala...

Dallas-2012-WBC
Van mégegy ilyen szakma és egy ilyen léggömb márka,
ami ezt lehetővé teszi!?


Dallas-2012-WBC
ÚJ megrendelési forma
Magyar feliratos termékek
Hamarosan érkezik
Újdonságok
Akciós termékek

Minősítéseink

Bisnode tanusitvany

'A' minősítésben jutalmazta a Balloon World-öt az Opten Kft.

Vásárlói vélemények

 

Meg vagyunk elégedve a kiszolgálással és az e-mailes árajánlatokkal.

 

Horváth Gábor és Rumbold Ákos
(Balloon Art Dekoráció)

még több vélemény >>