Örömet okozni másoknak nagyon jó érzés, ezért is szeretjük a munkánkat annyira!

A történet eleje

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy vagány srác és egy álmodozó lány. Többet akartak az élettől, hát elindultak együtt világot látni. Mentek mendegéltek, keresztül-kasul Európán. Jártak Olaszországban, Németországban, Hollandiában, és mindenhol szorgalmasan dolgoztak. Nyitva tartották a szemüket és a fülüket. Figyeltek, tanultak, sokat tapasztaltak, nem riasztotta őket vissza a fizikai munka megannyi fáradtsága sem. Közben egyre erősödött összetartozásuk, sosem eresztették el egymás kezét, a másikat jóban-rosszban támogatták. Nagy sokára egyszer csak azt gondolták, mostmár láttak eleget, kellő munícióval felszerelkezve vissza kellene menni és otthon boldogulni……

Így is történt, mert a fiatalok több év távollét után hazajöttek…..

Szabóné Pásku Anita és Szabó Sándor

A fenti pár nem volt más, mint Szabóné Pásku Anita és Szabó Sándor, vagyis MOMO-ék. Haza is jöttek, össze is házasodtak 2013 januárjában, és elhatározták, hogy ismét csak együtt, valami olyasmibe kezdenek, amiben nem alkalmazotti státuszban kell állniuk, hanem amiben a maguk urai tudnak lenni. Keresték a szabadságuk lehetőségét.

A véletlen is a kezükre játszott, hiszen Anita öccse, Ádám Debrecenben party üzletet nyitott, amibe fiataljaink beszálltak. A 30-40 nm-es bolt egy üzletházban helyezkedett el, ami döcögve indult, sok nullás napot megélve. Közben Ádám kiszállt a MOMO-ból. Anita és Sanyi mosolyogva emlékeznek vissza arra a régi halloweenre, amikor az ünnep csak kilencvenezer forintos bevételt hozott, ám ők ennek is tudtak örülni.

Terveik voltak, tudták, érezték, hogy ebben az üzletben van lehetőség, bíztak benne, és dolgoztak ezerrel, ahogy ma mondanánk. A családi vállalkozásba tették minden tőketartalékukat, kockáztattak, mert hittek benne, a lehetőségben és magukban. Ha kellett tanácsot kértek szakemberektől és Anita édesapjától, aki saját vállalkozását már maga is szép sikerre vitte. A papa - nagyon okosan - a döntéseket a fiatalokra hagyta, csak a véleményét mondta el, ha Anitáék kikérték azt.

Nem kis szerepe volt a növekedésben annak sem, hogy Anitáék és a kollégák sok képzésen vettek rész, és a BWH csapata által szervezett tanfolyamokon sajátíthatták el a lufis szakma alapjait, fogásait, trükkjeit.

2014-ben terjeszkedtek és átköltöztek a plázába, ahol 3 évet töltöttek. A boltot 70 nm-re bővítették ezzel, és a szokott gondossággal alakították ki és rendezték be. A szorgos, napi 12-14 órás munka sem rettentette vissza őket. Ennek eredményeként lassan kicsi is lett a 70 nm. Újabb költözésre szánták el magukat. Megpályázták a Debrecen abszolút városközpontjában, a nagytemplom mellett lévő 120 nm eladótérrel rendelkező üzletet. A szerencse melléjük szegődött, és három pályázó közül ők nyertek. A józanész ellene volt ennek a lépésnek, vallották be Sanyiék, de ők ismét csak hittek a lehetőségben. És igazuk lett, mert az üzlet egyre jobban prosperált, a forgalom növekedett tovább szépen.

Vajon minek köszönhető ez a siker?

Anita és Sanyi szerencsésnek mondják magukat, hisz fiatalon összekerültek, 16 éve vannak együtt, és 13-14 éve együtt is dolgoznak. Kettőjük között nincs főnök, mindent megbeszélnek, közös döntéseket hoznak, kiegészítik, erősítik egymást. Jó eredményeiket elősegíti a már korábban említett édesapa, Pásku Ferenc, aki mentorként figyel a fiatalok lépéseire.

Partybox

Feltétlenül fontos és nem szabad elfelejtkezni arról sem, hogy a MOMO sikere nem jöhetett volna létre a kollégák belülről jövő, erősítő, támogató segítsége és szakértelme nélkül. Óriási szerepe van az eredmények elérésében Nagy Enikőnek (Encikének), aki már 5 éve együtt dolgozik a párral, és ez idő alatt szinte családtaggá vált. Mindig lehet rá számítani, kézben tartja a dolgokat az üzletben, 100 %-os támasz a szabik alatt is. Mondhatnánk, kiváló hátország és front egyben.

Ha a sikertényezőket akarnánk összefoglalni, mi szerepeljen a listában?

Partybox

  • Kell tehát a jó csapat. Együtt, egy célért, egymást megbecsülve érdemes dolgozni.
  • Megérzés + matek. E kettő együtt biztosan jó irányba viszi az üzlet fejlődését, kiteljesedését. Tervezni kell az árbevételt, a költségeket, a bevásárlásokat, a szezonokat. Ellenőrizni és számolni kell rendszeresen az eredményeket, mert ha megszalad valami, akkor nehezebb utolérni és megállítani, mint azonnal.
  • Ízlésesen, igényesen kell bemutatni az árut, a szolgáltatásokat, az örömök forrását. Nem mindegy, hogy milyen közegben dolgozunk mi, akik a mosoly bizniszt képviseljük.
  • Fiatalság, lendület és derű kell ehhez a szakmához. A huszonévesekre bátran lehet építeni. Ötletet kell adni a vevőnek, hisz nem mindegy, hogyan terjed és növekszik a party kultúra. Ugyanis trend lett a fiatalok körében a kulturált partizás, és szerencsére minden terméket kipróbálnak.
  • Mindent a vevőnek! Ösztönösen kell dolgozni, foglalkozni a vevővel. Érdemes úgy tenni, ahogy önmagunk vevőként is elvárnánk egy másik boltban. Pozitív embereket kell bevonzani, és akkor olyan emberek jönnek be az üzletbe, akik örömet akarnak szerezni. A szemlélet fontos, szívvel lélekkel kell csinálni és akkor öröm lesz mindkét oldalon! Ilyenek ők és ettől boldogok.
  • Szeressük a vevőt és szeressünk dolgozni. Az alázat a vevő és egymás felé elengedhetetlen, és legyen a tudásod makulátlan. (MOMO-ék rendszeresen képzésekre járnak, munkaszüneti napokra időzített csapatépítéseken, közös programokon vesznek részt.*a szerkesztő megjegyzése)
  • Kell a bizalom és a számonkérés Az új csapattagokat nemcsak a kialakuló szimpátia alapján veszik fel, hanem a hozzáállás és a dolgozni akarásuk alapján. Nem feltétlen követelmény a kereskedelmi gyakorlat, vagy végzettség. Mindig beválik a próbanap intézménye. Betanítják, első perctől fogva támogatják az újakat a tudás és a rutin megszerzésében.
  • Sokat segít a jobb eredmények elérésében, ha a kollégák felelősséget kapnak, és beleszólásuk van a döntésekbe. Sajátjuknak érzik a boltot. (És, hogy mennyire egy a csapat MOMO-éknál, bizonyítja a lufis tetkó is, mindenki kezén.)
  • Vágy a fejlődésre, a növekedésre. Biztosan ismeri mindenki a már-már közhellyé vált idézetet: „Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.” (Les Brown)

Hogyan valósul meg ez a fejlődés, a növekedés, mik a tervek?

A party bolt, az üzlet mellett növekedett a család létszáma is. Megszületett Alex, aki már nagyfiú, és többször van a boltban a szülőkkel. Jellemző, hogy három hetes korában tette első látogatását a BWH nagykereskedésében. Anita és Sanyi próbálják az egyensúlyt megtalálni a család és a bolt – boltok között.  Ami biztos, hogy a hétvége már a családé.

De komolyra fordítva a szót, Debrecen után a fejlődésben következett Nyíregyháza. Itt nyílt meg 70 nm-en a második bolt 2017. január 31-én. Azt követte a webshop elindulása három hónapja, 2018 vége felé. 2-3000 féle termék található meg a webáruházban és folyamatos a töltés. Persze, ennek még meg kell erősödnie. A földrajzi terjeszkedésről sem mond le a cég, hiszen 2019 március végén Hajdúböszörményben megnyitotta kapuit a harmadik bolt is.

A vízió a 3 bolt egyelőre. Továbbra is tervezik a jövőt, ebbe a munkatársaikat is bevonják, és közösen egy 1 éves intervallumban határozzák meg, hogy mit szeretnének. Nagy öröm, hogy eddigi terveik 90 %-ban meg is valósultak.

Nagyon sok sikert kívánunk MOMO-éknak, Sanyinak és Anitának
és valamennyi kollégájuknak.

Partybox

ÚJ megrendelési forma
Magyar feliratos termékek
Hamarosan érkezik
Újdonságok
Akciós termékek

Minősítéseink

Bisnode tanusitvany

'A' minősítésben jutalmazta a Balloon World-öt az Opten Kft.

Vásárlói vélemények

 

Kiváló munkatársakkal dolgoztok, akik készségesen segítenek bármiben, nyugodt szívvel fordulok hozzájuk. A favorit nekem Németh Andrea, aki a tanfolyamon nagy-nagy segítséget nyújtott, és magas szintű szakmai felkészültsége kiemelkedő. Andreához is valóban bármilyen kérdéssel, kéréssel kapcsolatban fordulhatunk, mindig segít. Az üzletben minden igényt kielégítő a választék, igyekeztek az igényeknek, trendeknek megfelelően alakítani a palettát.

 

Júlia és Imre
(Júlia Dekor - A Léggömbvarázs)

még több vélemény >>