Luiz Carlos Da Costa Silva

2017-ben Magyarországra érkezik
Carlos Da Costa Silva brazil léggömb művész, akivel Sue Bowler 2015-ben készített
interjúját olvashatjátok.
Nagyon izgatott voltam, amikor múlt hónapban először utaztam Brazíliába, ahol
egy héten keresztül együtt dolgozhattam a Pioneer brazil csapatával főhadiszállásukon Jundiaiban. Látogatásom során lehetőségem volt elmenni a Cenário Baloes-hez,
valamint találkozhattam a tulajdonosokkal, Luiz Carlos Da Costa Silva-val, feleségével Rosanaval, és nagyon tehetséges csapatukkal, fantasztikus központjukban
Sao Pauloban.
A Cenário Baloes-t 2002-ben alapították.
Luiz ekkor már részese volt a party szektornak, gyermekpartikra adtak bérbe ugrálóvárakat, és ekkor döntötte el, hogy a léggömbökkel bővítik szolgáltatásaikat. Azonban első alapozó léggömb tanfolyama után Luiz felfedezte, hogy szenvedélyesen érdeklik a léggömbök, ezért
úgy döntött, hogy ez lesz vállalkozásuk fő tevékenysége.
Óriás Teddy mackó, melyet
a Cenário Baloes készített
A Cenário Baloes által készített party dekor
Amikor megérkeztem a Cenário Baloes-hez, egy mesés 10'-es Teddy mackóval, két fantasztikus Játék Katonával és egy rendkívüli Játék Autóval, valamint elkészített oszlop hegyekkel fogadtak, amelyeket egy másnapi eseményre készítettek. Láthatóan természetes a Cenário Baloes-nél, hogy minden dekorációt Luiz és csapata a raktárukban készít el előre, majd a komplett dekorációt egyben szállítják el a rendezvények helyszínére.
Megkérdeztem Luizt, hogy milyen alkalmakra és milyen ügyfelekkel dolgozik
általában együtt.
"A magán party-k iránt köteleztük el magunkat, főként a csúcsminőségű gyerekzsúrok iránt, amelyeket 1-5 éves kor közötti gyermekeknek rendeznek.
A vásárlóink/megrendelőink szeretik a klasszikus témákat, a Disney-t, a Szuperhősöket, de emellett az olyan témák, mint a tenger alatti élet, a Little Farm és a szafari is nagyon népszerűek."
Amikor meglátod a mesés dekorációt, amelyet a Cenário Baloes készített, egyértelművé válik, hogy Luiz mennyire kreatív. Arról is megkérdeztem Luizt, hogy őt mi inspirálja.
"Leginkább a természet inspirál (állatvilág, növényvilág, óceán), valamint a nagy építmények és műemlékek (tornyok, kastélyok, házak, hidak)."
Kastély, amelyet a Cenário Baloes készített
13 év alatt a Cenário Baloes erős alapon álló és sikeres vállalattá nőtte ki magát. Megkérdeztem Luiztól, hogy szerinte mi a sikerének a kulcsa.
"Már a kezdetek óta egy erős márkát építünk, egy olyat, amely a kiváló munkánkról ismert. Létrehoztunk egy weboldalt, amelyet az évek során folyamatosan fejlesztettünk. Emellett mindig fontosnak tartottuk, hogy tréningekbe fektessünk be, és folyamatosan aktívak vagyunk
a social médiában is. Részt veszünk vásárokon, hirdetünk magazinokban, és jó kapcsolatot
ápolunk más profi szakemberekkel (fotósokkal, rendezvényszervezőkkel, DJ-kkel, cukrászokkal, színészekkel, gyerek show-t szervezőkkel és számos helyszínnel), akik hozzánk hasonlóan a csúcsminőségű (/prémium) gyerek partik szektorában dolgoznak."
Eiffel Torony bejárati dekoráció a Cenário Baloes által
Mindabból a tapasztalatból, amelyre
a Cenário Baloes sikereinek köszönhetően szert tettél, milyen fontos tippeket adnál annak, aki most kezdi a léggömb dekorációs vállalkozását?
"Kezeld ezt a tevékenységet valódi üzletként,
és ne csak hobbyként! Alkoss pénzügyi lehetőségeidnek megfelelő módszert, amellyel kiszolgálhatod a vásárlóidat, a lehető legjobb módon. Képezd magad, hogy magasabb szintű munkákat is el tudj vállalni, és hogy növeld vállalkozásod értékét. Mi hisszük, hogy a Léggömb Művészet egy nagyon kifinomult szolgáltatás, amelyet az tesz egyedivé, hogy általa minden esemény személyre szabható."
Néhány fontos tényező a vállalkozásod elindításához:
  • Tudd, hogy kik lesznek az ügyfeleid/vásárlóid, kiknek szeretnéd eladni a szolgáltatásodat;
  • Tudd, hogy mi teszi a cégedet kiemelkedővé;
  • Tudd, hogy hogyan kell az árakat kialakítanod;
  • Készíts piackutatást;
  • Mindig dolgozz etikusan.
Egy brazil költő, Mario Quintana verse, tökéletesen leírja, mi mit értünk marketing alatt:

"A titok, hogy ne fuss a pillangók után.
Gondoskodj jól a kertedről, így ők jönnek el hozzád."

A legjobb reklámunk, hogy mindig kiemelkedő szinten dolgozunk.
Amikor kiváló minőségű munkát adunk át, több publicitást kapunk, és a vásárlónk
lesz a legnagyobb hírvivőnk. A többi profi szakmabelivel kialakított kapcsolatnak szintén remek eredményei vannak.
Téged választottak a tervezőnek/dekorátornak a 2016-ban megrendezett World Balloon Convention Záróünnepségére. Mit éreztél, amikor megtudtad, hogy rád esett a választás?
"Nagyon izgatott voltam! Ez egy remek lehetőség, hogy még egy álom valóra váljon a lufis világban."
Hogyan fogtok készülni erre a projektre?
"A projekt vázlatát már el is készítettük. Ez megmutatja
a főbb jellemzőket, a latex léggömbök használatának kimagasló lehetőségeit, olyan, ami nagyon szorosan kapcsolódik a vállalatunk történetéhez. Tervezünk egy terepszemlét valamikor az év hátralevő részében, amely segít, hogy jobban megismerjük az esemény helyszínét, és felmérjük az összes lehetőséget, amelyet a hely kínál."

Frozen témájú party
a Cenário Baloes által
Luiz egyik fantasztikus léggömb szobrával.
Mit gondolsz, mit nyerhetsz ezzel a projekttel?
"Biztos vagyok benne, hogy ennek a lehetőségnek köszönhetően óriási előnyre teszünk szert. Növeli majd az elismertségünket,
a tudásunkat és számos ajtót megnyit új üzleti lehetőségek felé. Minden rendelkezésünkre álló erőforrást fel fogunk használni annak érdekében, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuttassuk az esemény hírét, különösen a véleményformálókhoz és a potenciális vásárlókhoz."
Véleményed szerint a képzés fontos a szakmaiság növeléséhez és fejlesztéséhez Brazíliában?
"Biztos vagyok benne! Egyedül az oktatással lehet elérni valódi változást. A piaccal, a technikákkal
és a vezetéssel kapcsolatos tudás hiánya a legnagyobb okai a sikertelenségnek a léggömb szakmában. Ha valaki szeretne kiemelkedő és hosszú ideig fenntartható vállalakozást, alapvető a minőségi információ keresése. A kiváló ügyfélszolgálat, minőségi szolgáltatás, jó pénzügyi vezetés és etikus viselkedés kultúrájának terjesztése a legjobb módja, hogy növekedjünk a piacon."
Miért szereted a Qualatex léggömböket használni egy dekoráció elkészítéséhez?
"Mert a Qualatex léggömbök a legjobbak
a világon. Amikor egy új dekorációt hozol létre, bíznod kell az alapanyagaidban és a léggömbjeidben.
A Qualatex mindenben megfelel az elvárásaimnak és tökéletes dekorációt tudok létrehozni vele.
A Qualatex léggömbök színe, formája,
mérete és textúrája mindig tökéletes,
ez teszi lehetővé számomra, hogy bármilyen alkotást létrehozzak, amit csak szeretnék. "

Cenário Baloes által készített ház

Minnie Egér bejárati boltív, amelyet a Cenário Baloes készített
Sue, Luiz és Rosana
Fantasztikus élmény és megtiszteltetés volt Luizzal, Rosanaval és csapatukkal találkozni a központjukban Sao Pauloban. Izgalmas volt látni, hol és hogyan dolgoznak. Óriási raktáruk tele volt varázslatos léggömbökkel, fantasztikus léggömb dekorációkkal, mind előre elkészítve a másnapi rendezvényekre.
Ahogy Luizzal beszélgettem, egy olyan embert láttam, aki szenvedélyesen szereti a léggömböket, a léggömb iparágat, és a szenvedélye átragad másokra is!
Leld örömöd a léggömbökben!
Az eredeti szöveg Sue Bowler, CBA-től származik.
Pénteki nyitva tartás változás
Magyar feliratos termékek
Hamarosan érkezik
Újdonságok
Akciós termékek

Minősítéseink

Bisnode tanusitvany

'A' minősítésben jutalmazta a Balloon World-öt az Opten Kft.

Vásárlói vélemények

 

Rugalmasak vagytok! Volt rá példa, hogy zárás előtt estem be és már össze volt készítve az általam kért termékek.....és egyáltalán nem volt ’szájhúzás’ amiért ilyen későn tudtam csak menni!....Annamarit külön imádom!!!!:o))

 

Havas Tünde
(Levi-Therm Bt.)

még több vélemény >>